Ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να συμβεί στην κάθε γυναίκα κυρίως το καλοκαίρι είναι να διαφανίζει το φόρεμα της. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά στα ανοιχτόχρωμα φορέματα, χωρίς όμως να αποκλείεται να αντιμετωπίσετε την ίδια κατάσταση και με ένα σκουρόχρωμο φόρεμα. Όμως, θα χαρείτε με αυτό που θα ακούσετε. Υπάρχουν μερικές εύκολες και οικονομικές λύσεις για να φορέσετε με άνεση και στυλ το αγαπημένο σας ρούχο σε οποιαδήποτε περίσταση! Για παράδειγμα, μπορείτε να φορέσετε ένα εσώρουχο στο χρώμα του δέρματος, ώστε να μη γίνεται αντίθεση με το φόρεμα. Ή, να τοποθετήσετε φόδρα, η οποία θα “απορροφήσει” το διαφάνισμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις είναι αρκετές. Ας δούμε περισσότερα παρακάτω.
 

Τι να κάνετε για να σταματήσει να διαφανίζει το φόρεμα;


Πήρατε ένα καινούργιο φόρεμα, το φορέσατε και παρατηρείτε ότι στο φως της ημέρας ή του δωματίου “φεγγίζει”, ή αλλιώς διαγράφεται το σώμα σας ή το εσώρουχο. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Οι καλύτερες λύσεις είναι οι εξής:
 

Εσώρουχο στο χρώμα του δέρματος


Η επιλογή του εσωρούχου σας είναι το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να συμβεί με το ντύσιμο σας. Επιλέξτε να φορέσετε ένα εσώρουχο στο χρώμα της επιδερμίδας σας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις. Τα μπεζ γυναικεία εσώρουχα είναι μια λύση που εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό γυναικών.
 

Τοποθέτηση φόδρας


Σε περίπτωση που φορέσετε κάποιο εσώρουχο σε ουδέτερη απόχρωση, μπορείτε προσθέσετε σε αυτό λίγη φόδρα. Τι είναι η φόδρα; Πρόκειται για ένα λεπτό ύφασμα που τοποθετείται στο εσωτερικό των ρούχων και απορροφά τις διαφανίζουσες τάσεις που μπορεί να έχει. Μια μοδίστρα μπορεί αρκετά εύκολα να τοποθετήσει μια φόδρα, και μάλιστα χωρίς να γίνει ορατή η παρέμβαση της. Σε περίπτωση που έχετε διάθεση για πειραματισμούς, είναι μια διαδικασία που ίσως μπορέσετε να πραγματοποιήσετε και μόνοι σας.
 

Πώς να φορέσετε ένα φόρεμα που διαφανίζει;



Αν δεν μπορείτε να πολεμήσετε εύκολα τον εχθρό, μετατρέψτε τον σε σύμμαχο σας. Δηλαδή, αν το φόρεμα σας διαφανίζει, μπορείτε να αξιοποιήσετε το στοιχείο αυτό και το κάνετε κομμάτι του styling σας. Έτσι, θα δείξετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση, ενώ θα δημιουργήσετε μοναδικές εμφανίσεις που θα κλέψουν την παράσταση. Μερικές προτάσεις που έχουμε να σας κάνουμε είναι:
 

Πλεκτό διάτρητο μπουστάκι


Τα πλεκτά διάτρητα μπουστάκια είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Τα είδη και ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Συνήθως, τα φορέματα αυτά συναντώνται σε μεγάλο αριθμό σε μπεζ ή λευκό. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο λεπτό βαμβακερό μπουστάκι να φορέσετε κάτω από το φόρεμα σας, για να δώσετε λίγο παραπάνω στυλ στην εμφάνιση σας.
 

Λεπτό βαμβακερό φόρεμα


Πολλές φορές, οι απλές λύσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια εμφάνιση. Μια απλή λύση είναι να αξιοποιήσετε ένα λεπτό βαμβακερό κοντό φόρεμα. Αυτό θα δουλέψει σαν μεσοφόρι, και θα καλύψει όλα τα διαφανίσματα που δημιουργεί το φόρεμα σας.
 

Σορτς



Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε ένα πιο καθημερινό ύφος στην εμφάνιση σας, τότε αξίζει να δοκιμάσετε να φορέσετε ένα σορτς, και θα είστε υπέροχες. Για ένα αρμονικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, προτιμήστε ένα χωρίς όγκο. Δηλαδή, προτιμήστε ένα σορτς χωρίς τσέπες, θυλάκια για ζώνη και άλλα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή του φορέματος.

Συνοψίζοντας, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσετε να φοράτε ένα φόρεμα που διαφανίζει. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εσώρουχο στο χρώμα του δέρματος, να τοποθετήσετε φόδρα, ακόμη και να το συνδυάσετε με κάποιο μπουστάκι ή ένα σορτς. Περιηγηθείτε στη σελίδα μας, και βρείτε όλα τα γυναικεία ρούχα και εσώρουχα  που θα σας ανανεώσουν και θα ταιριάζουν με το φόρεμά σας!