Όταν έρχεται η στιγμή για την επιλογή των παιδικών ρούχων, θα πρέπει εκτός από το στυλ, να δίνεται μεγάλη έμφαση στην άνεση και την λειτουργικότητα. Επομένως, τα υφάσματα παιδικών ρούχων που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικά. Γενικότερα, τα υφάσματα αυτά θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα πρέπει να επιτρέπουν την σωστή αναπνοή του δέρματος, να απορροφούν τον ιδρώτα, και φυσικά να μην προκαλούν ευαισθησίες. Μερικά από αυτά είναι το κλασικό βαμβάκι, το λινό, το σατέν, το fleece και το μαλλί.

Ας δούμε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για τα υφάσματα αυτά παρακάτω.
 

Βαμβάκι


Το βαμβάκι είναι ένα υλικό αρκετά φιλικό προς το περιβάλλον και έχει πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Είναι αρκετά ανθεκτικό, ενώ απορροφά τον ιδρώτα, αφήνοντας όμως το δέρμα να αναπνέει. Τα βαμβακερά υφάσματα αποτελούν την ιδανική επιλογή στα εξής παιδικα ρούχα:
 
Επιπλέον, έχει υποαλλεργικές ιδιότητες, καθιστώντας το κατάλληλο για όσα παιδιά έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα. Όμως, αν πρέπει να βρούμε κάποιο μειονέκτημα, αυτό θα είναι η δυσκολία του στο σιδέρωμα, ή το “μάζεμα” του κατά το πλύσιμο. Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, οι εταιρείες συμπληρώνουν υλικά στα βαμβακερά υφάσματα, όπως η ελαστίνη ή ο πολυεστέρας.
 

Λινό


Το λινό είναι ένα υλικό το οποίο θεωρείται ως το κυρίαρχο καλοκαιρινό ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Είναι κατασκευασμένο από ίνες λιναριού. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι επιτρέπει τον αέρα να περάσει στο εσωτερικό του, ενώ συγκρατεί την υγρασία.  Έτσι, είναι το κατάλληλο ύφασμα για καλοκαιρινά παιδικά ρούχα . Όμως, θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι ζαρώνει αρκετά εύκολα, ενώ είναι δύσκολο στο σιδέρωμα.
 

Μαλλί


Το μαλλί είναι ένα φυσικό υλικό, που παράγεται από τρίχωμα ζώων, και πιο συχνά των προβάτων. Είναι ένα αρκετά ζεστό και ανθεκτικό ύφασμα, το οποίο επιλέγεται για τα χειμερινά παιδικά ρούχα, όπως παλτό ή πουλόβερ. Επιπλέον, αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Όμως, έχει ένα ελάττωμα. Σε περίπτωση που δεν καθαριστεί σωστά, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί εξίσου στην αποθήκευση του, διότι μπορεί να καταστραφεί από σκόρο.
 

Σατέν


Αν και το μυαλό μας όταν ακούει σατέν πηγαίνει στις πιτζάμες και τα ρούχα ενηλίκων, χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και για την κατασκευή παιδικών ρούχων. Συναντάται αρκετά συχνά σε ρουχαλάκια όπως τα φορέματα. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η άνεση και απαλότητα του, όπως επίσης και η ευκολία στο καθάρισμα. Ακόμη και ένα υγρό πανί μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά. Επιπλέον, είναι αρκετά ανθεκτικό.
 

Fleece


To fleece είναι ένα συνθετικό ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, και κυρίως στα παιδικά μπουφάν και καπέλα. Είναι ελαφρύ και ζεστό, στεγνώνει γρήγορα και δεν συγκρατεί τις διάφορες μυρωδιές. Καθαρίζει ακόμη και με χλιαρό νερό, γεγονός που το καθιστά εύκολο στην φροντίδα του. Έχει ελαφριά κατασκευή, που θα βοηθήσει τα παιδιά να έχουν άνεση και ελευθερία κινήσεων. Σε περίπτωση όμως που δεν το προσέξετε και δεν το καθαρίσετε σωστά, μπορεί να χαλάσει.

Το βαμβάκι, το λινό, το μαλλί, το σατέν, το fleece είναι μερικά μόνο από τα υφάσματα που είναι κατάλληλα για τα παιδικά ρούχα. Σε περίπτωση που τα περιποιηθείτε σωστά, μπορούν να συντροφεύσουν το παιδί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανακαλύψτε στο eshop μας μια μεγάλη συλλογή σε παιδικά ρούχα  από τα υφάσματα αυτά, που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Δείτε επίσης: Πού θα βρεις ποιοτικές Παιδικές Πιτζάμες;