Τι μαγιό μου ταιριάζει ανάλογα με το σωματότυπο μου; Η απορία αυτή έρχεται στο μυαλό μας όταν πραγματοποιούμε τις καλοκαιρινές μας αγορές πριν από τις διακοπές. Το κάθε μαγιό δείχνει διαφορετικό σε κάθε σωματότυπο. Για παράδειγμα, ένα πολύ ωραίο μαγιό για σωματότυπο μήλο είναι το ψηλόμεσο. Από την άλλη, ο σωματότυπος αχλάδι κολακεύεται από το μαγιό με έντονο σουτιέν και το σώμα κλεψύδρα από το μαγιό strapless.
Σίγουρα, το κατάλληλο μαγιό είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε πιο ωραία με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Όμως, ανάλογα με τον τύπο σώματος που έχετε, κάθε μαγιό κολακεύει με διαφορετικό τρόπο τις καμπύλες σας

Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω τι μαγιό σας ταιριάζει με βάση τον τύπο του σώματος σας.
 

Μαγιό για σωματότυπο αχλάδι


Ο σωματότυπος αχλάδι συναντάται αρκετά συχνά στις γυναίκες της Μεσογείου, και για τον λόγο αυτό υπάρχουν πολλά σχέδια μαγιό που ταιριάζουν σε αυτό. Χαρακτηρίζεται από στενό κορμό και ώμους, και πιο φαρδιά περιφέρεια. Συνεπώς, το μαγιό που θα επιλέξετε θα πρέπει να τονίζει το πάνω μέρος του σώματος. Προτιμήστε μαγιό που το πάνω μέρος έχει πιο έντονα στοιχεία, όπως κάποιο print και μονοχρωμία στο κάτω μέρος.
 

Μαγιό για σωματότυπο μήλο


Ένας εξίσου συνηθισμένος σωματότυπος που συναντάται αρκετά συχνά στη χώρα μας είναι ο σωματότυπος μήλο. Ο τύπος αυτός χαρακτηρίζεται για τον πιο στρογγυλό κορμό, και τους πιο λεπτούς γλουτούς και πόδια. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του όγκου βρίσκεται στην κοιλιά, προτιμήστε ψηλόμεσα μαγιό, ή μαγιό με κορδόνια, διότι λεπταίνουν τη μέση και χαρίζουν ύψος, και σουτιέν που αναδεικνύουν το ντεκολτέ. Το αποτέλεσμα με μια τέτοια επιλογή θα σας αποζημιώσει.
 

Μαγιό για σωματότυπο κλεψύδρα


Η επιλογή για σώμα κλεψύδρα είναι αρκετά εύκολη. Η μέση είναι πιο λεπτή, ενώ  οι ώμοι και η περιφέρεια έχουν το ίδιο πλάτος. Σχεδόν όλα τα μαγιό ταιριάζουν σε αυτό τον σωματότυπο. Προτιμήστε ένα ολόσωμο, ή ένα μπικίνι strapless ή με έναν ώμο για ένα πιο όμορφο οπτικά αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε κάτι πιο sexy, δοκιμάστε ένα μαγιό με κορδόνια, το οποίο τονίζει τη μέση. Τέλος, πειραματιστείτε με το animal print. Το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους γύρω σας.
 

Μαγιό για σωματότυπο σωλήνα


Ο σωματότυπος σωλήνας διακρίνεται για τον τετράγωνο κορμό, χωρίς καμπύλες, ο οποίος δίνει την όψη ευθείας γραμμής. Πολλές φορές, τα πόδια είναι αρκετά μακριά, ενώ το στήθος πιο μικρό. Μπορείτε να αναδείξετε τον σωματότυπο αυτό με μαγιό που δίνουν την αίσθηση της καμπύλης. Τα ολόσωμα μαγιό με κοψίματα στο πλάι τονίζουν τη μέση, όπως επίσης και τα μπικίνι με σχέδια ή βολάν, τα οποία δίνουν μια άλλη διάσταση στο χρώμα. Αν μαυρίζετε εύκολα, σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο έντονο χρώμα, που κάνει αντίθεση με το μαύρισμα.


Μαγιό για σωματότυπο petite


Σε περίπτωση που είστε petite, προτιμήστε μαγιό που προσθέτουν ύψος. Τα τριγωνάκια, τα ψηλόμεσα μαγιό δίνουν ύψος και κολακεύουν το μικρόσωμο σώμα σας. Δοκιμάστε να φορέσετε μαγιό ριπ. Είναι αυτό που έχει ανάγλυφο ύφασμα και κάθετες ρίγες. Το μαγιό αυτό, δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου σώματος.
 

Μαγιό για μικρό στήθος


Σε περίπτωση που έχετε μικρό στήθος, προτιμήστε τα σουτιέν με μπανέλες ή ντραπαρίσματα. Εναλλακτικά, επιλέξτε μεγάλα patterns, ή μεγάλα λουλούδια, διότι δημιουργούν το εφέ του πιο μεγάλου στήθους.
 

Μαγιό για μεγάλο στήθος


Όσον αφορά το μεγάλο στήθος, η σωστή εφαρμογή είναι το παν. Σε περίπτωση που το μαγιό είναι σε πιο μικρό μέγεθος από αυτό που φοράτε, τότε θα ξεχειλίζει, και θα σας δυσκολεύει στην παραλία. Δοκιμάστε σουτιέν με μπανέλες. Αποφύγετε τα στράπλες και τα σουτιέν με λεπτά τριγωνάκια, διότι δεν προσφέρουν καλή στήριξη. Αντίθετα, προτιμήστε όσα έχουν ελαστικές φαρδιές γραμμές, και ενισχυμένα υλικά.
 

Τι θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μαγιό


Όπως και με τα καλύτερα γυναικεία εσώρουχα, έτσι και με τα μαγιό θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Με το κατάλληλο μέγεθος μαγιό  θα είστε άνετες όσες ώρες και αν περάσετε στην παραλία. Φυσικά, θα πρέπει να είναι ένα σχέδιο και χρώμα που σας αρέσει, σας εκφράζει και σας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.

Όποιος και να είναι ο σωματότυπος σας, μπορείτε πάντοτε να βρείτε τι μαγιό σας ταιριάζει και να ξεχωρίσετε στην παραλία, στην πισίνα και οπουδήποτε περάσετε τις διακοπές σας. Τα σχέδια είναι πολλά, ενώ οι τάσεις της μόδας κάθε χρόνο ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Περιηγηθείτε στο moutakis και βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε γυναικεία μαγιό κατάλληλα για κάθε γυναικείο σώμα!

Δείτε επίσης: